INCHIDERI TERASE
CU FOLIE PVC TRANSPARENTA

INCHIDERI TERASE
CU FOLIE PVC TRANSPARENTA

De ce sa-ti inchizi terasa cu folie pvc transparenta

Folia transparenta are un cost mult mai scazut decat geamurile termopane, un aspect placut si poate fi demontat cu usurinta in cateva minute oricand doresti, fara unelte sau instrumente speciale.

Ce sistem de prindere sa alegi pentru terasa ta

Cele mai cunoscute variante de prindere a foliei transparente sunt cele cu capse + bride rotative si cele cu rulou. O alternativa la un pret mai mic ar fi inchiderea terasei in regim propriu, achizitionand folia transparenta (materialul brut) si montarea ei direct pe terasa cu suruburi si saibe de cauciuc sau cu sipca de lemn.

Cum sa-ti inchizi terasa in regim propriu cu bride si capse

Ne-am gandit sa venim in ajutorul celor care vor sa-si inchida terasa in regim propriu cu capse si bride rotative. Aceasta variata este una foarte populara insa in ciuda aparantelor nu este chiar simplu de facut.

Materialele necesare: folie transparenta de 0,8mm grosime, poliplan pentru tiv, capse ovale de 42x22mm, bride rotative.

Aparatura necesara: aparat de termosudare cu aer cald, rola de tasare, foarfeca, stanta, preducea, ciocan.

Care este procesul:
- Se incepe cu debitarea foliei pe dimensiunile terasei. In cazul in care latimea foliei nu este suficienta, se face o lipitura de 5cm intre fasii cu aparatul de termosudare.
- Urmeaza debitarea poliplanului la fasii de 5cm pentru tiv. Dupa care aceste fasii se lipesc pe marginea foliei, perimetral, pe o singura fata a foliei. Acest lucru este necesar intrucat folia nu are tesatura pe interior si nu va tine capsele.
- Se decupeaza prelatele transparente cu preduceaua pe partea cu tivul pentru a face loc capselor care vor fi introduse cu ajutor stantei la o distanta intre ele de aprox 30cm.

Montarea pe terasa:
- Se cauta pozitia dorita a prelatei si se inseamneaza stalpii prin gurile capselor. Atentie, prelatele trebuie sa fie intinse.
- Cu ajutorul insemnelor se prind bridele de stalpi cu suruburi in pozitia dorita.
- Se aseaza prelatele transparente si se blocheaza acolo rotind bridele.